Tennis en coronavirus

Gisteren - 21:22


Update Dinsdag 1 April: 

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle maatregelen om het coronavirus te bestrijden blijven gelden t/m dinsdag 28 april. Vandaag heeft de KNLTB besloten dat deze maatregelen ook gelden voor alle tennisparken. Vooralsnog blijft de voorjaarscompetitie gepland staan om te beginnen in het weekend van 9 & 10 mei, maar houdt hierbij een slag om de arm. Het bestuur zal maandag 6 april in de (digitale) bestuursvergadering bespreken wat deze maatregelen tot zoverre impact hebben op onze club en jullie daarmee informeren in de nieuwsbrief op dinsdag 7 april. 

Lees hier het volledige artikel van de KNLTB

Update donderdag 26 maart: 

De KNLTB heeft vandaag aangegeven uiterlijk 6 april een uitspraak te doen over de maatregelen omtrent het coronavirus. De KNLTB wacht hier op de uitspraak van het kabinet gepland op dinsdag 31 maart. Op basis van deze uitspraak zal de KNLTB besluiten welke eventuele gevolgen dit voor de tennis gaat hebben. 

Einde Update

Het kabinet heeft zondag 15 maart verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Ook L.T.C. Strandvliet en andere sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn per direct ingegaan en gelden tenminste tot en met maandag 6 april.

Het bestuur van Strandvliet heeft besloten om alle activiteiten te staken en het tennispark en het clubhuis te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. Strandvliet volgt hiermee het advies van de KNLTB en het RIVM. 

Competitie en toernooien
De maatregelen houden concreet in dat de volgende activiteiten niet doorgaan:

  • Het KNLTB Open Dagtoernooi op zaterdag 28 maart
  • De Open Dag van Strandvliet op zondag 29 maart
  • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april
  • De eerste twee edities van maandag racketavond

De maatregelen hebben dus ook gevolgen voor de start van voorjaarscompetitie. De KNLTB gaat zich de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. We informeren je hierover zodra er meer duidelijkheid is.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen
De maatregelen betekenen ook dat alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen en vergaderingen worden afgelast.  

De trainingen van Sandor in de eerste week van het zomerseizoen zijn ook geannuleerd. Deze lessen worden later in het seizoen tijdens de vakantieperiodes ingehaald, uiteraard altijd in overleg met Sandor,

Verder verwijzen we naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven en thuiswerken en de algemene hygiëne maatregelen.

Vragen
Voor vragen over het park, toernooien en competitie verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen van de KNLTB. Voor overige vragen kan je mailen met [email protected].

Tot slot
We begrijpen dat dit geen leuke maatregelen zijn, maar wel noodzakelijk. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de impact van het coronavirus te beperken. Het advies is dan ook, houd je aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM, blijf gezond en zorg goed voor elkaar. 

We moeten er alles aan doen, om zo snel mogelijk weer de baan op te kunnen. 

Nieuwscategorieën