Strandvliet: rookvrije vereniging

08 september 2019


De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven de 100 jeugdleden van Strandvliet graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 oktober stappen naar een rookvrij sportterrein. 

Waarom een rookvrije vereniging?
Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Wat verandert er bij Strandvliet?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, uiteraard ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de baan en het terras worden rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met Strandvliet te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

We zullen je de komende tijd verder informeren. Voor vragen kan je terecht bij Clyde Willems.

Rookvrije Generatie
De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Samen met een groeiend aantal partijen en personen wordt toegewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. De KNLTB sloot zich eerder al bij deze beweging aan. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen