Jeugd weer de baan op: het stappenplan

28 april 2020


In de afgelopen dagen hebben we je al geïnformeerd over de versoepelde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Jeugd tot en met 18 jaar mag, onder voorwaarden, vanaf 29 april weer met elkaar buiten sporten en dat is goed nieuws! Want sporten is gezond, zowel fysiek als mentaal en dat hebben we juist nodig in deze tijd. In dit artikel leggen we je uit welke maatregelen Strandvliet neemt in fase 1 van het openen van het park en hoe we tot die maatregelen zijn gekomen.

Hoe gaan we nu verder?

Het NOC*NSF heeft met input van sportbonden, verenigingen en leraren een Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar opgesteld. Deze is getoetst en goedgekeurd door het RIVM. De KNLTB heeft vervolgens aanvullende richtlijnen specifiek voor tennis uitgewerkt en een handig stappenplan gemaakt voor vrijwilligers en leraren. Strandvliet heeft aan de hand van deze input de volgende maatregelen uitgevoerd.

Maatregelen fase 1

  • Het park is vanaf woensdag 29 april alleen open voor tennislessen en tijdens lesuren. Buiten lesuren om is de deur naar het park gesloten. Vrij spelen is nog niet toegestaan. Ook het inspeelmuurtje en het minibaantje zijn nog gesloten. Het clubhuis is alleen open voor het toilet. De kantine en het terras zijn gesloten.
  • Huub Teunen is corona-verantwoordelijke (aanspreekpunt) binnen het bestuur. Voor vragen over de lessen, kan je terecht bij jouw trainer. Tijdens openingstijden is er altijd toezicht door een leraar of door Huub Teunen. Deze controleert en spreekt mensen aan op gedrag indien nodig.
  • Jeugdspelers tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Bij trainingen voor jeugd tot en met 12 jaar geldt maximaal 6 kinderen per baan. Jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden. Bij trainingen voor jeugd 13 tot en met 18 jaar geldt maximaal 4 jongeren per baan. Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar is op geen enkel moment toegestaan.
  • De tennisleraar draagt plastic handschoenen en houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen en houdt rekening met de afstand tussen de leerlingen bij oefeningen. De leraren (of toezichthouders) vegen de banen.
  • De trainers beperken het gebruik van het aantal trainingsballen per les en wisselen de gebruikte trainingsballen regelmatig. Bij gebruikte ballen moet er minimaal 1 dag tussen zitten voordat er weer mee gespeeld mag worden.
  • Ouders hebben geen toegang tot het sportpark. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren). Kinderen moeten na afloop van de tennisles gelijk het sportpark verlaten.
  • We reinigen de objecten die aangeraakt worden door spelers en trainers meerdere keren per dag (denk aan deurklinken, wc’s, wastafels, kranen, etc.). We plaatsen desinfecterende middelen, zeep en papieren handdoekjes bij het toilet. De hygiëneregels en belangrijkste maatregelen hangen zichtbaar op ramen en deuren van het clubhuis.
  • Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

Nieuwscategorieën