Competitie

De KNLTB Competitie 2020 vindt plaats in de maanden september en oktober, met inhaaldagen in november. Klik hier voor de speeldata 2020. De competitie telt in principe zeven speeldagen en wordt zo veel mogelijk gespeeld in poules van acht teams. De eerste speelronde is in het weekend van 11-13 september. 

Competitie en Corona

Er zijn door de KNLTB al enkele maatregelen aangekondigd i.v.m. de anderhalvemetersamenleving waar wij ons in bevinden, namelijk;

  1. Tijdens alle avondcompetities wordt er op tijd gespeeld. Dit is om de spreiding van spelers te vereenvoudigen. Per partij wordt er één uur getennist en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games is de eindstand van de partij (dit kan dus ook een gelijkspel zijn).  
  2. Versoepeling regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden. Om te voorkomen dat het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeter-regel, is er afgesproken dat het bij slecht weer niet verplicht is om 2 uur (1 uur bij de avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer de tenniswedstrijden staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag.