Park & Geschiedenis

Onze leden

L.T.C. Strandvliet heeft ongeveer 360 leden (juli 2019), waarvan er ca. 240 senior en ca. 120 junior zijn. Ons jongste lid is 6 en ons oudste lid is 87. Ongeveer één op de drie leden speelt voorjaarscompetitie. Deze competitiespelers zijn verdeeld over 24 teams: 1 op dinsdag, 1 op vrijdag, 10 op zaterdag en 12 op zondag. We zitten samen met 46,675 tennissers en 70 andere tennisverenigingen in district IJmond. Met meer dan 300 leden is Strandvliet groter dan 55,1% van alle tennisverenigingen in Nederland.

Ons sportpark

L.T.C. Strandvliet is samen met voetbalclub FC Amsterdam gevestigd op het sportpark Strandvliet. Het park ligt op de grens van Amsterdam, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam Zuidoost en is het makkelijkst te herkennen door de Amsterdam Arena en de Ziggo Dome die pal naast de tennisvelden liggen. Ons tennispark bestaat uit 6 gravelbanen, ieder voorzien van verlichting, 2 oefenkooien, en een hal met 2 binnenbanen. Het clubhuis is gebouwd in 1989 en is voorzien van gescheiden toiletruimten en kleedkamers met douches. Verder is er een verhoogd zomerterras voor een gerieflijk uitzicht op de banen.

Onze geschiedenis

Lawn Tennis Club Strandvliet is op 8 maart 1977 opgericht en viert dit seizoen alweer haar 41e verjaardag. De naam Strandvliet is afkomstig van een historische boerderij uit 1750, gesitueerd aan de voormalige Rijksstraatweg 110 in Duivendrecht, die in 1972 werd afgebroken om plaats te maken voor de verhoogde metrobaan. Deze metrobaan was broodnodig om de nieuwe wijk Bijlmermeer te verbinden met de rest van de stad.

In haar beginjaren had Strandvliet geen buren. Weilanden en akkers waren het enige wat de vereniging scheidde van de Bijlmerflats. Met de komst van Ajax en de Amsterdam Arena in 1996 kwam ook de bedrijvigheid. Gebouwen schoten uit de grond en van een boerenclubje was al snel geen sprake meer. Nu, bijna 20 jaar later, is Strandvliet een plek van rust in een snel veranderend en bruisend gebied. Of het nou komt door het oorverdovende gejuich uit de Arena na een doelpunt van Ajax of door het immer op de achtergrond aanwezige LED-licht van de Ziggo Dome: tennissen bij Strandvliet is een unieke ervaring.