Ons Verhaal

Strandvliet kent een roemruchte geschiedenis en een rooskleurige toekomst. Op deze pagina kan je lezen hoe Strandvliet veranderde van een vereniging omgeven door weilanden naar een club omringd door de Arena en hoofdkantoren van grote internationale bedrijven. Ook vind je hier informatie over ons sportpark, de kantine en al onze faciliteiten. Ten slotte geven we je een inzicht in ons ledenbestand: hoeveel leden heeft Strandvliet en hoe fluctueert dit aantal door de jaren heen? En hoe is onze ledenopbouw en wie zijn onze sterkste spelers en speelsters? Klik op één van onderstaande tabs om de informatie te openen.

Onze leden
L.T.C. Strandvliet heeft 322 leden (november 2015), waarvan er 214 senior en 108 junior zijn. Ons jongste lid is 7 en ons oudste lid is 87. Opvallend is het hoge aantal nieuwe leden: sinds februari 2014 hebben we 117 nieuwe leden mogen verwelkomen. Het aantal jeugdleden is momenteel op het hoogste punt in ruim 5 jaar. Meer dan één op de drie leden (109) heeft zich aangemeld voor de voorjaarscompetitie van 2015. Deze competitiespelers zijn verdeeld over 23 teams: 1 op dinsdag, 1 op vrijdag, 10 op zaterdag en 11 op zondag. We zitten samen met 46,675 tennissers en 70 andere tennisverenigingen in district IJmond. Met meer dan 300 leden is Strandvliet groter dan 55,1% van alle tennisverenigingen in Nederland.
 
Ons sportpark
L.T.C. Strandvliet is samen met voetbalclub FC Amsterdam gevestigd op het sportpark Strandvliet. Het park ligt op de grens van Amsterdam, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam Zuidoost en is het makkelijkst te herkennen door de Amsterdam Arena en de Ziggo Dome die pal naast de tennisvelden liggen. Ons tennispark bestaat uit 6 gravelbanen, ieder voorzien van verlichting, 2 oefenkooien, en een hal met 2 binnenbanen. Het clubhuis is gebouwd in 1989 en is voorzien van gescheiden toiletruimten en kleedkamers met douches. Verder is er een verhoogd zomerterras voor een gerieflijk uitzicht op de banen.

Onze geschiedenis
Lawn Tennis Club Strandvliet is op 8 maart 1977 opgericht en viert dit seizoen alweer haar 41e verjaardag. De naam Strandvliet is afkomstig van een historische boerderij uit 1750, gesitueerd aan de voormalige Rijksstraatweg 110 in Duivendrecht, die in 1972 werd afgebroken om plaats te maken voor de verhoogde metrobaan. Deze metrobaan was broodnodig om de nieuwe wijk Bijlmermeer te verbinden met de rest van de stad.

In haar beginjaren had Strandvliet geen buren. Weilanden en akkers waren het enige wat de vereniging scheidde van de destijds beruchte Bijlmerflats. Met de komst van Ajax en de Amsterdam Arena in 1996 kwam ook de bedrijvigheid. Gebouwen schoten uit de grond en van een boerenclubje was al snel geen sprake meer. Nu, bijna 20 jaar later, is Strandvliet een plek van rust in een snel veranderend en bruisend gebied. Of het nou komt door het oorverdovende gejuich uit de Arena na een doelpunt van Ajax of door het immer op de achtergrond aanwezige LED-licht van de Ziggo Dome: tennissen bij Strandvliet is een unieke ervaring.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 696 9918

Address

De Passage 7
1114 BH Amsterdam-Duivendrecht