Update Verhuizing Strandvliet

04 februari 2020


Strandvliet zit nog twee seizoenen op haar huidige park en gaat daarna verhuizen naar een nieuwe locatie. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 januari stonden we hier al kort bij stil. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen te melden. We praten je daarom graag even bij.

Waarom moet Strandvliet verhuizen?
Tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena, de A2 en het Amstel Business Park verrijst de komende jaren een nieuwe stadswijk: De Nieuwe Kern. In dit gebied komen 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en een uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax. Om al deze functies goed in te passen, worden Strandvliet en voetbalclub FC Amsterdam verplaatst.

Wat komt er op de huidige plek van Strandvliet?
Op de huidige plek van sportpark Strandvliet wordt een Smart Mobility Hub gebouwd, een multifunctioneel gebouw waarin plaats wordt geboden aan ca. 2.300 parkeervoorzieningen voor auto’s, bussen, kiss&ride en taxistandplaatsen.

Wat gaat er gebeuren met Strandvliet?
We blijven tijdens het seizoen 2020 en 2021 nog gewoon op onze huidige locatie. Ook verlaten we onze huidige locatie niet voordat er een nieuwe locatie operationeel is. Natuurlijk gaan we dan het liefst direct naar een definitieve locatie. Maar het kan zijn dat een definitieve locatie over twee jaar nog niet beschikbaar is. In afwachting van een definitieve locatie, is een ongebruikt gebied 300 meter ten noordwesten van Strandvliet in beeld als tijdelijke locatie. Deze locatie is eigendom van de gemeente Amsterdam en per direct beschikbaar.

De komende periode gaat het bestuur van Strandvliet in gesprek met de gemeente Amsterdam over de inrichting van de nieuwe locatie. Hierbij worden zaken besproken als het type ondergrond en de kantine.

Is het zeker dat Strandvliet gaat verhuizen?
Dat is zeker onder het voorbehoud dat de gemeenteraad van Amsterdam instemt met de financiering van de Smart Mobility Hub en de tijdelijke sportvoorzieningen.

Wanneer wordt de definitieve locatie bekend?
Er worden verschillende locaties onderzocht waar Strandvliet definitief naar toe kan. Wanneer deze geschikt worden bevonden, zullen we de leden verder informeren. Via de website, de nieuwsbrief en eventueel via een Bijzondere Algemene Ledenvergadering. 

Wat gebeurt er met de tennishal?
De huurovereenkomst met Stichting Strandvliet wordt beëindigd. De hal is na dit seizoen nog één seizoen open (2020/2021), waarna de overdekte tennishal verdwijnt.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen