Strandvliet en coronavirus

25 juni 2020


Update Donderdag 25 juni - Bericht van het bestuur:

Naar aanleiding van de persconferentie gisterenavond, zijn we weer druk alles aan het uitzoeken: Welke voorwaarden gelden er en wat betekent dit voor wedstrijden, toernooien en evenementen op onze tennisvereniging. We zullen jullie de komende dagen verder informeren wat dit allemaal inhoud voor L.T.C. Strandvliet. 

Voor meer informatie zie ook het bericht van de KNLTB

Update Maandag 11 mei - Bericht van het bestuur:

Het protocol voor het spelen bij L.T.C. Strandvliet is gepubliceerd en terug te vinden op onze website. Lees ook onze laatste mail van afgelopen zondag (10 mei) over het afhangen van de banen. Houd onze website in de gaten voor eventuele veranderingen. 

We wensen iedereen veel speelplezier! 

Update Donderdag 7 mei - Bericht van het bestuur:

Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer tennissen bij Strandvliet. Het NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden een algemeen Sportprotocol opgesteld, dat is goedgekeurd door het Ministerie van VWS en het RIVM. Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis opgesteld. Wij hebben deze vervolgens toegepast op de situatie van Strandvliet. Het Strandvliet protocol vind je hier (vanaf zaterdag 18:00 uur). We hebben de belangrijkste maatregelen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vrij spelen

Tot 1 juni mogen volwassenen vrij spelen met maximaal 2 spelers per baan. Spelers moeten altijd van tevoren een baan reserveren. In dit artikel leggen we uit hoe je online een baan reserveert. Vrij spelen is in principe alleen toegestaan in enkelspelvorm. Spelers uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen mogen echter wel samen een dubbelspelcombinatie vormen. Na afloop van het spelen moeten spelers meteen het park verlaten. Niet eerder dan 1 juni kunnen we het vrijspelen verder uitbreiden naar maximaal 4 spelers, mits de situatie het toelaat. We zullen hierover in de week van 25 mei communiceren.

Tennisles

Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers per baan. De trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen.

Toernooien en competitie

Alle officiële KNLTB toernooien tot en met 14 juni zijn geannuleerd. In de loop van volgende week volgt meer informatie over de toernooien tot 1 september. Het organiseren van interne wedstrijden (niet voor rating/niet club overstijgend) op de vereniging is mogelijk. Uiteraard binnen de geldende richtlijnen, dus alleen enkelspel.

Park en clubhuis

Strandvliet is vanaf maandag 11 mei elke dag open van 09:00 uur tot 22:00 uur. Het clubhuis is in principe niet geopend. De toiletten zijn wel toegankelijk voor leden. Van kleedkamers en douches kan voorlopig nog geen gebruik worden gemaakt. Ook het terras is voorlopig gesloten. 

 

---------------------------------------

 

Update Donderdag 7 mei - Bericht van het bestuur:

Goed nieuws voor alle liefhebbers van tennis en leden van Strandvliet. Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus weer wat versoepeld. Na de jeugd t/m 18 jaar mogen nu ook alle volwassenen vanaf 11 mei weer de baan op.

Dat betekent dat tennissen bij Strandvliet voor iedereen vanaf 11 mei weer mogelijk is onder bepaalde voorwaarden. Daarbij moeten we ons uiteraard ook houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand en bij klachten thuis blijven. Het terras mag weer open vanaf 1 juni. Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten tot 1 september.

Richtlijnen
De afgelopen week hebben we bij Strandvliet gezien dat tennis in de tijdelijke anderhalvemetersamenleving goed uit te voeren is. De KNLTB werkt de richtlijnen voor volwassenen de komende dagen verder uit en zal deze ter goedkeuring bij NOC*NSF en VWS neerleggen. Het bestuur van Strandvliet heeft aanstaande vrijdag 8 mei contact hierover met de KNLTB. In het weekend sturen we een mail naar alle leden met alle belangrijke informatie.

Tot die tijd is het nog niet mogelijk om online banen te reserveren.

 

---------------------------------------

 

Update Donderdag 23 April - Bericht van het bestuur:

Velen van jullie zullen de persconferentie van Mark Rutte op 21 april j.l. hebben gezien. Wat fijn dat we voorzichtig met kleine stapjes weer mogen tennissen!

Jeugd t/m 18 jaar wel – senioren niet

Aangegeven is dat de jeugd t/m 18 jaar vanaf 29 april weer op het park mag tennissen. Senioren moeten, vooralsnog, wachten tot 20 mei.

De komende dagen ontvangen we van de KNLTB nog verdere richtlijnen, adviezen en hulpmiddelen. Hoe Strandvliet dit gaat vormgeven, gaan we komend weekend, samen met Sandor en DriveItt en afgestemd op de situatie bij Strandvliet, bespreken. In het weekend zullen we verder met jullie communiceren hoe we het tennissen bij Strandvliet voor de jeugd gaan invullen. Uiteraard blijven ook de richtlijnen van het RIVM van kracht.

Competitie en toernooien

De KNLTB heeft aangegeven dat de voorjaarscompetitie verplaatst gaat worden naar het najaar, hierover later meer! Toernooien zijn in ieder geval tot en met 14 juni door de KNLTB van de kalender gehaald. Of de clubkampioenschappen door kunnen gaan of dat we deze wellicht naar een latere datum moeten verschuiven, weten we nog niet. Hierover zullen we met de commissie contact hebben.Tot zover. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Met sportieve groeten,
Namens het bestuur en trainers van Strandvliet

Meer info op de website van de KNLTB

 

---------------------------------------

 

Update Dinsdag 1 April: 

Het kabinet heeft gisteren besloten dat alle maatregelen om het coronavirus te bestrijden blijven gelden t/m dinsdag 28 april. Vandaag heeft de KNLTB besloten dat deze maatregelen ook gelden voor alle tennisparken. Vooralsnog blijft de voorjaarscompetitie gepland staan om te beginnen in het weekend van 9 & 10 mei, maar houdt hierbij een slag om de arm. Het bestuur zal maandag 6 april in de (digitale) bestuursvergadering bespreken wat deze maatregelen tot zoverre impact hebben op onze club en jullie daarmee informeren in de nieuwsbrief op dinsdag 7 april. 

Lees hier het volledige artikel van de KNLTB

 

---------------------------------------

 

Update donderdag 26 maart: 

De KNLTB heeft vandaag aangegeven uiterlijk 6 april een uitspraak te doen over de maatregelen omtrent het coronavirus. De KNLTB wacht hier op de uitspraak van het kabinet gepland op dinsdag 31 maart. Op basis van deze uitspraak zal de KNLTB besluiten welke eventuele gevolgen dit voor de tennis gaat hebben. 

 

---------------------------------------

 

Update maandag 16 maart: 

Het kabinet heeft zondag 15 maart verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus afgekondigd. Ook L.T.C. Strandvliet en andere sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen zijn per direct ingegaan en gelden tenminste tot en met maandag 6 april.

Het bestuur van Strandvliet heeft besloten om alle activiteiten te staken en het tennispark en het clubhuis te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. Strandvliet volgt hiermee het advies van de KNLTB en het RIVM. 

Competitie en toernooien
De maatregelen houden concreet in dat de volgende activiteiten niet doorgaan:

  • Het KNLTB Open Dagtoernooi op zaterdag 28 maart
  • De Open Dag van Strandvliet op zondag 29 maart
  • De eerste speeldag van de KNLTB Voorjaarscompetitie Landelijk op 4, 5 en 6 april
  • De eerste twee edities van maandag racketavond

De maatregelen hebben dus ook gevolgen voor de start van voorjaarscompetitie. De KNLTB gaat zich de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. We informeren je hierover zodra er meer duidelijkheid is.

Verenigingsbijeenkomsten en trainingen
De maatregelen betekenen ook dat alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen en vergaderingen worden afgelast.  

De trainingen van Sandor in de eerste week van het zomerseizoen zijn ook geannuleerd. Deze lessen worden later in het seizoen tijdens de vakantieperiodes ingehaald, uiteraard altijd in overleg met Sandor,

Verder verwijzen we naar de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven en thuiswerken en de algemene hygiëne maatregelen.

Vragen
Voor vragen over het park, toernooien en competitie verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen van de KNLTB. Voor overige vragen kan je mailen met [email protected].

Tot slot
We begrijpen dat dit geen leuke maatregelen zijn, maar wel noodzakelijk. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de impact van het coronavirus te beperken. Het advies is dan ook, houd je aan de algemene hygiëne maatregelen van het RIVM, blijf gezond en zorg goed voor elkaar. 

We moeten er alles aan doen, om zo snel mogelijk weer de baan op te kunnen. 

Nieuwscategorieën