Regelverandering toernooien

15 juni 2019


Over een paar weken barst het toernooiseizoen los. De KNLTB heeft een paar regels gewijzigd om de Open Toernooien aantrekkelijker te maken. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Trend: steeds minder toernooien en deelnemers
Helaas zien we de afgelopen jaren dat het voor veel tennissers een steeds grotere uitdaging wordt om deelname aan toernooien in te passen in de drukke agenda’s. Uiteindelijk leidt dit tot een trend van minder deelnemers en minder toernooien. Daarnaast ziet de KNLTB een toename van het aantal walk-overs: spelers die zich afmelden voor een wedstrijd, waardoor de tegenstander automatisch wint.

Oplossing: kortere toernooien en regelveranderingen
Na een analyse van de cijfers én gesprekken met toernooiorganisaties, bondsgedelegeerden en spelers introduceert de KNLTB, naast het aanbod van nieuwere kortere toernooivormen een regelverandering om het aantal walk-overs tijdens toernooien te verminderen. Vanaf 1 juni 2019 gaan walk-overs in het enkelspel tijdens toernooien meetellen voor je rating. Concreet betekent dit dat je een negatief resultaat ontvangt als je een walk-over geeft en positief resultaat krijgt als je een walk-over krijgt. In dit artikel wordt het verder uitgelegd.

Toernooikalender 2019
Lijkt het je leuk om een toernooi te spelen en ben je nieuwsgierig welke toernooien er in de buurt van Strandvliet worden georganiseerd en waar jij je voor kan inschrijven? Check dan hieronder de toernooikalenders. De toernooikalenders zijn onderverdeeld in kalenders voor junioren en voor senioren.
Toernooikalender Noord-Holland senioren
Toernooikalender Noord-Holland junioren

Open Toernooien Strandvliet
Strandvliet organiseert zelf ook maar liefst 3 Open Toernooien. Inschrijven kan via onderstaande links.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen