Nieuw: digitale ledenpas

08 oktober 2021


De KNLTB Ledenpas is sinds deze week ook digitaal beschikbaar in de Strandvliet ClubApp. Handig! Want zo heb je jouw persoonlijke pas nu altijd direct bij de hand. De digitale ledenpas is zichtbaar in de ClubApp en kan je gebruiken om je te identificeren bij competities en toernooien. Het gebruik van de digitale ledenpas voor overige toepassingen zoals afhangen, betalen en toegangscontrole wordt in een later stadium mogelijk.

Waar vind ik mijn digitale ledenpas?
De digitale ledenpas is beschikbaar in de Strandvliet ClubApp (versie 2.3.7). Zorg ervoor dat je de meest recente update hebt gedownload, zodat de KNLTB Ledenpas zichtbaar wordt in jouw persoonlijke account. Je vindt de digitale ledenpas in de KNLTB ClubApp onder het tabblad ‘Meer’.

Wat kan ik met de digitale ledenpas?
Vanaf nu geldt de digitale ledenpas net als de magneetstrip pas als officiële KNLTB Ledenpas. Bij competities en toernooien kan je de digitale pas al gebruiken om je te identificeren. Het competitie- en toernooireglement zijn hierop aangepast. Het gebruik van de digitale pas voor toepassingen zoals afhangen, betalen en toegangscontrole wordt later mogelijk. Gooi je huidige fysieke ledenpas dus nog niet weg, want deze is – in ieder geval – nog te gebruiken tot en met 2022.

Op de digitale pas wordt ook een QR-code afgebeeld. Deze QR-code heeft op dit moment nog geen functie en is dus nog niet beveiligd. In de loop van 2022 gaat de QR-code enkele functies overnemen die nu door de magneetstrippas worden ondersteund bij afhangen, toegang en betalen op de club.

Waarom een digitale ledenpas?
De huidige fysieke ledenpas met magneetstrip is verouderd. Daar waar je voorheen voor bepaalde zaken een fysieke pas nodig had, is dat nu niet meer zo. Een digitale pas heeft een aantal grote voordelen. Zo is het duurzamer, flexibeler om aanpassingen te maken, kan een speler zijn actuele rating zien en gaat het proces van aanmelden veel sneller; nieuwe leden kunnen na aanmelding door de ledenadministrateur gelijk de ClubApp installeren met hun ledenpas en gebruiken om te spelen.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen