Complimenten aan onze vrijwilligers!

02 juni 2020


Start van ons (mijn)  tennisseizoen

Op vrijdag 15 mei heb ik voor het eerst weer met mijn vier tennismaatjes gespeeld. We hadden om 10:00 uur baan 2 en 3 afgehangen, middels de KNLTB ClubApp, vanuit huis. Twee banen voor ons vieren, gezien we alleen nog maar mochten singelen terwijl we anders alleen dubbel spelen. Maar wat heerlijk dat we weer mogen tennissen! 

Bij aankomst wapperen de vlaggen van de KNLTB en van Strandvliet vrolijk hoog in de mast. En, bij binnenkomst, staan er op het park meteen een fleurige bloemenbakken, keurig onderhouden door Emmy

Goed geluimd stap ik de kantine in. Even ben ik gedesoriënteerd door het aanzicht. De kantine is zo ingericht dat er alleen gebruik gemaakt kan worden van de twee (schone) toiletten. Ook de kleedkamers zijn afgesloten. Het ziet er niet heel vrolijk uit, maar wat moet, dat moet.  

Eenmaal buiten, ondanks corona, toch spelers op de baan te vinden: “Natuurlijk” speelt Regilio Adjiembaks op baan 1, samen met Wim de Jong. Naar verwachting lijkt Regilio een beetje op Strandvliet te wonen. En op baan 4 “onze” super talenten Zachary en Roland, onder begeleiding van Patrick Silos. Ze zullen, aan de KNLTB ranking te zien, inmiddels al beiden semi prof zijn. Geweldig om te zien hoe goed hun voetenwerk is en hoe zuiver ze elke bal in het blad raken. Een genot om naar te kijken!  

Tijdens mijn wandeling naar baan 3 wordt mijn blik gevangen: Het oefen- kinderbaantje. Ik wist niet wat ik zag. Vorig jaar was het nog één groene mos partij, veel te glad en te gevaarlijk om op te spelen. Nu is het een grijs veldje, geen spoortje mos te bekennen en weer strakke lijnen. Hier heeft Huub zijn handen drie dagen vol aan gehad. Hulde! Ik ga er vanuit dat het net zo intensief gebruikt gaat worden als voorgaande jaren.  

Inmiddels bij de baan aangekomen, til ik samen met mijn tennismaatjes, de groene banken op de banen, zodat we tijdens het spelen ook nog even van een welverdiende pauze kunnen genieten. En dat was nodig! Wat is enkelen pittig. We waren ‘total loss’, maar het was weer super lekker.  

Al met al, de banen liggen er geweldig bij. ‘Op ATP Niveau’, al dus Patrick (en die kan het weten). En het park ligt er na alle inspanning van onze geweldige vrijwilligers en de parkmede-werkers  Radjen, Mervelino en Virgill mooi bij. Anders dan de kantine, geen spoortje van corona te bespeuren. Dank jullie wel voor de goede zorgen, zodat wij bij het eerste signaal van ‘mogen spelen’, weer in topconditie de baan op kunnen. Aan de banen en het onderhoud zal het niet liggen!

Pim

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen