Competities verplaatst naar het najaar

28 april 2020


De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn verlengd tot tenminste 20 mei. Dat betekent dat het het spelen van de Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie voor de zomer niet haalbaar is. Daarom heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar.

Of de competities in het najaar definitief door kunnen gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

Speeldata

De Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie worden gespeeld in de periode van de Najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. Klik hier voor de speeldata.

Zelfde competitiesoorten en klassenopbouw

Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de Najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar besluiten om niet mee te doen.

De indeling van teams zoals die gedaan is voor het voorjaar wordt door de KNLTB niet één-op-één overgenomen in het najaar. De Verenigingscompetitieleiders neemt binnenkort contact op met de aanvoerders om te informeren naar de wensen van jouw team.

Geen promotie of degradatie

Tijdens de tenniscompetitie die verplaatst is naar het najaar zal niet worden gespeeld om promotie of degradatie. Op die manier verliezen de teams, die in het najaar niet kunnen of willen spelen, hun teamrechten niet voor het voorjaar van 2021. Alle teamrechten van de Voorjaarscompetitie 2020 blijven dus geldig voor de inschrijving van volgend jaar.

Minder speeldagen Kia Tenniskids competitie

Naast de Voorjaarscompetitie wordt ook de Kia Tenniskidsvoorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Het belangrijkste verschil met het voorjaar is dat er bij deze competitie in het najaar 5 speeldagen zijn (in plaats van 8 speeldagen). Ook bij de Kia Tenniskids competitie wordt de inschrijving opnieuw opengezet, waardoor er hier ook nieuwe teams gevormd en aangemeld kunnen worden. Na sluiting van de inschrijving wordt er een geheel nieuwe indeling gemaakt.

Inschrijven van teams

Uiterlijk half mei ontvangen alle Verenigingscompetitieleiders alle benodigde informatie om de inschrijving voor de Najaarscompetitie te kunnen doen. Zoals het er nu uitziet loopt de inschrijftermijn van medio juni tot en met 1 juli 2020.

Meestgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen oproept. Klik hier voor de meestgestelde vragen en antwoorden én aanvullende informatie over de Voorjaarscompetitie en toernooien.

Nieuwscategorieën