Column Pim - September

24 september 2018


OVERPEINZINGEN VAN UW VOORZITTER
DEEL 23
De foto's die bij deze column horen kunt u hier terugvinden.

Het open coolste  Strandvliet jeugdtoernooi. (27 augustus t/m 1 september)
Dit was een zeer geslaagd toernooi. Mede doordat de weergoden behoorlijk meewerkten. En niet alleen de weergoden, maar ook de Strandvliet seniorleden die zo sportief waren hun wekelijks potje tennis te verplaatsen naar de avond of gewoon een weekje oversloegen. Dank daarvoor! Sommige “diehards” konden zelfs overdag nog tussen de bedrijven door een balletje slaan. De samenwerking tussen de jeugdcommissie en de leden van Drive-itt liep uiterst soepel. Joan Tol en Yannic Mulder hadden voor een mooie poule indeling gezorgd. Patrick Silos, Rienco Vos, Sam Janse en Yannic verzorgden de trainingen en evenementen die tussen de wedstrijden door gehouden werden. Nancy Norah, Joan , Emmy en Huub Teunen zorgden ervoor dat er lekkere hapjes tussendoor waren en dat de kantine schoon bleef. Henriëtte, de vrouw van Patrick zorgde voor het avondeten voor de kampeerders. Dus een heel team! Ik heb zelf nog de kantine gedraaid op de bonte avond en heb daar vreselijk veel gelachen en genoten van de vriendschappelijke sfeer bij de deelnemers. En als je die week dan ook kon genieten van mooie, spannende wedstrijden, dan kan ik gerust stellen, dat het een top toernooi geworden is. (Er staan foto`s op de website.)

Uitwisselingstoernooi TVDZ  ( zondag 1 september)
Ook nu weer was het prachtig weer. Vanuit Strandvliet hadden zich ca 18 deelnemers opgegeven en van TVDZ waren het er uiteindelijk ca. 10. Een mooi aantal om er een gezellige dag van te maken. En als Greet Vermeij en John Queijsen in de keuken staan, dan is dat al voor 75% zeker. Greet had heerlijke salades en andere lekkernijen klaar gemaakt en mooi opgediend en John was natuurlijk in de weer met zijn befaamde sateetjes. Het toernooi miste helaas wel onze sympathieke, relaxte, humoristische Ed van Lingen, die dat weekend nog moest aansterken. Mij was verzocht Ed te vervangen, wat dus eigenlijk niet kan. Maar ik had mijn best gedaan door een mooi schema te maken, wat in de loop van de dag toch steeds veranderd moest worden. De stemming was toch goed en uiteindelijk bleken we ook weer de wisselbeker gewonnen te hebben. Volgens de traditie nam Hans de Jong, de voorzitter van TVDZ , de beker weer mee terug naar hun gepantserde kluis. (Er staan foto`s op de website)

Endemol toernooi (13 september)
Verleden jaar kon dit toernooi niet doorgaan door de regen, maar dit jaar was dat gelukkig totaal anders. De werknemers van Endemol hadden van vier tot acht uur `s avond de beschikking over vijf banen en daar werd constant op gespeeld. Ze zorgen zelf voor de indeling, zodat niet een beginner tegen of met een (zeer) geoefende spelers staat. Dit toernooi wordt al jaren gedraaid door Ed, John Huub en Greet dus ik werd naar huis gestuurd. Nou ja ….  Het was in ieder geval weer heel gezellig en Endemol was dan ook weer heel blij met Strandvliet. En wij met hen. Mijn dank gaat uit naar de leden, die er begrip voor hadden dat er die middag niet gespeeld kon worden.

Najaarscompetitie
Dit weekend is deze competitie begonnen. Gelukkig weer met goed weer, zodat alle wedstrijden gespeeld konden worden. Maar niet alleen door het goede weer. Ook door een (te) klein groepje leden met een bestuursfunctie, die het mogelijk maakte dat er gespeeld kon worden. De kantine bezetting voor deze weekenden is bij lange na niet gevuld. Zo heb ik zelf de vrijdagavond en zondag gedraaid en Duncan Waardenburg de zaterdag en zondagochtend. En dat is natuurlijk wel een hele grote aanslag op onze tijd. Ook Huub draagt zijn steen(tje) bij door al vroeg de banen extra te prepareren en ze ook `s avonds te controleren. Wil de competitie, die zowel sportief als financieel zo belangrijk is voor de club, door blijven gaan, dan zullen er meer leden op moeten staan die wel een extra dienstje willen draaien. En het liefst zonder vergoeding.

Mijn dringende oproep is dus te kijken of er de volgende vijf à zes weekenden al barbezetting is. En zo niet… zo sportief te zijn een dagdeel te draaien.
Naast dat het belangrijk is, is het ook heel dankbaar werk. Zondagochtend speelt de jongste jeugd en dat is sowieso heel vertederend. Brian Kortowidjojo, Billy Woods, Fito Conelia en Clyde Willems zijn de scheidsrechters bij de Worldtour oranje. En die staan dus ook op zondag om half negen op de baan om de spullen klaar te zetten en de gasten uit Het Gooi , Amsterdam noord of waar dan ook vandaan te ontvangen. En dit alles onder de bezielende leiding van Joan Tol. Dus seniorleden van Strandvliet….. KOM DE WEEKENDEN HELPEN !!!

De laatste tennismaand oktober
Was twee jaar geleden nog op 1 oktober het zomer tennisseizoen afgelopen. Nu kunnen we van De Gemeente doorhuren tot 1 november !  Daar zal iedereen blij om zijn. Maar uw bestuurders zien met lede ogen dat alle (!) kantinebezettingen in oktober nog open staan.  Dat is ook niet zo verwonderlijk, want als we even een sommetje maken, dan zien we dat dit ook vrijwel onmogelijk is met ons huidige ledenaantal. In één week zijn er 21 kantinediensten (7 X 3 dagdelen) In een maand van vier weken dus 4 X 21= 84 kantinediensten. We spelen van april t/m oktober. Dat is 7 maanden.  7 X 84 = 588 kantinediensten. We hebben ruim 300 leden, maar daar zijn ook de jeugdleden bij en de leden boven de 75. Deze hoeven geen kantinediensten te draaien. Dan zijn er parttime leden die geen drie maar twee kantine diensten hoeven te doen. Uitgaande van ca. 200 leden die kantinediensten kunnen draaien, kom je uit op 2,5 X 200 = 500. Nu zit er natuurlijk een vrij grote marge in, maar toch…   Vandaar dat het echt wel eens zal voorkomen dat er geen bezetting is en dat u zelf moet tappen of anderszins. We hebben er nog geen oplossing voor. Dus ook hier geldt…. Draai eens een extra dienstje !  (Maar eerst de competitie weekenden !!!)

Bestuurs- en commissieleden gezocht.
Zoals ik u reeds heb verteld, zal ik, na drie jaar uit het bestuur gaan. Het was een leuke, maar ook intensieve tijd. De vereniging draait op zich goed. Er zijn veel toernooien geweest en festiviteiten en er is heel veel gezellig getennist. De sfeer is volgens mij goed. Hoewel er altijd wel wat te mopperen valt, maar dat is niet ongewoon in Amsterdam. Wat ik mijzelf verwijt, is dat ik het als voorzitter het niet voor elkaar gekregen heb om het bestuur te vergroten en om meerdere commissies te organiseren. Met name de technische commissie die nu nog feitelijk uit één persoon bestaat, baart mij grote zorgen. Nu is die ene persoon gelukkig wel een duizendpoot met heel veel capaciteiten, maar hij heeft ook een gezin en werk. Graag had ik ook een sponsor- activiteiten- , bar- en festiviteiten commissie op poten gezet, maar dat is mij niet gelukt. Te weinig leden beseffen dat ze alleen hier bij Strandvliet kunnen tennissen omdat een kleine groep er heel veel energie in steekt. En ik verwijt mijzelf, dat ik dat omslagpunt niet voor elkaar gekregen heb.  Ik maak dus ruim plaats voor een nieuwe voorzitter met meer management kwaliteiten die ook leden kan motiveren om ook een stukje verantwoordelijkheid te nemen, waardoor het voor iedereen makkelijker en dus ook leuker wordt. Ik hoop echt dat er leden (gaan) opstaan.

Opzeggen
Het verenigingsjaar loopt volgens de statuten van 1 oktober t/m 30 september. Als u had willen opzeggen had dat, ook weer volgens de statuten, vier weken voor 30 september moeten gebeuren. Daar hierover niets in de vorige nieuwsbrief (brieven) heeft gestaan en we al tegen het eind van september lopen, wordt deze opzegdatum voor dit jaar verlengd tot 15 oktober. Als u dus eventueel wilt opzeggen, dan dient u dat voor 15 oktober schriftelijk of per mail te doen bij de secretaris Janneke van der Valk.  ([email protected]) Natuurlijk hoopt het bestuur dat u juist lekker blijft tennissen en dat u ook uw buurman, buurvrouw, collega, enz. lid maakt van onze gezellige vereniging.

Wintercompetitie
Nog een reden om bij Strandvliet te blijven tennissen. Op zaterdag (avond) wordt er al jaren door een flink aantal leden van Strandvliet en door hun kennissen en introducees in de hal gespeeld. De laatste jaren was de coördinatie daarvan in handen van Johan Laan. Dit jaar wordt het stokje over genomen door Natasja Kouffeld en Yvonne van der Heij. Twee enthousiaste en vrolijk vriendinnen met een positieve blik op de wereld en op de club Strandvliet in het bijzonder. En dat hebben we, zeker op de zaterdagavond, nodig ! Ik wens ze heel veel succes en plezier ! 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 696 9918

Address

De Passage 1
1114 BH Amsterdam-Duivendrecht