Rood, Oranje & Groene competitie

We proudly present: de 2019 Tenniskids Competitie teams! 

Op deze pagina zullen we je gedurende het seizoen op de hoogte houden van alle belangrijke informatie. Zo vind je hier de teamindelingen, programma's en een korte uitleg over Tenniskids en het Rood-Oranje-Groen systeem. Heb je een vraag over Tenniskids? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

 

Indeling (programma volgt)

Teamindeling Oranje 1

 1. Tom Bijl
 2. Bryan Brown
 3. Stephanie Nafi
 4. Malia Overloon
 5. Tara Steinraht
 6. Hugo Vucic

Teamindeling Groen 1

 1. Ivie Abdul Joseph
 2. Levis Abdul Joseph
 3. Cerezo Hooghart
 4. Riyesh Ishwardat
 5. Byron Soe-Loek-Mooi

Team indeling Groen 2 - team 1

 1. Evans Adjei Mensah
 2. Giovanni Hamming
 3. Sara Hamming
 4. Eunice Lassisi
 5. Blessing Lassisi
 6. Albright Owusu
 7. Romaine Tokou

Team indeling Groen 2 - team 2

 1. Jayra Babel
 2. Quinlan Cornelia
 3. Emelie van Mens
 4. Genely Yah

Wat is tenniskids?

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Drie kleuren brengen de vooruitgang van kinderen in kaart: roodoranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.
Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer. 
Groen

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 696 9918

Address

De Passage 1
1114 BH Amsterdam-Duivendrecht